Frågor & Svar

Skönhetsbehandlingar och utbildningar i Malmö

Vanliga frågor och svar

Vanliga frågor inför salongsbesöket

 • Har du Drop-in tider?
  - Nej jag tar bara emot kunder genom förbokade tider via bokningssidan

 • Kan man betala med faktura eller delbetalning hos dig?
  - Ja, du kan välja att betala via Klarna.

 • Kan man betala med både kort och kontant när man besöker dig?
  - Nej, jag tar bara kortbetalning och swishbetalning, alternativt kan du betala med Klarna. Ej kontanter.

 • Hur når jag dig lättast för kontakt?
  - Man når mig enklast via mail eller genom att skicka ett meddelande på instagram

  Vanliga frågor om Vaxning

  • Gör det ont att göra Brasiliansk vaxning?
   Smärta är ju väldigt individuellt men ja, det känns. Det är bättre att ställa in sig på att det kommer att göra ont första gången, många går däremot ut och tycker att det inte var så farligt som de trodde. Smärtan går över på bara några sekunderoch om du meddelar mig innan kan jag ordna med en lite längre bokningstid för att vi ska kunna ta pauser vid behov.

  • Varför bör jag undvika träning efter vaxningen?
   Du bör undvika träning för att hårsäckarna ska få dra ihop sig innan man tränar och svettas eftersom svetten kan orsaka irritation.

  • Jag ska göra en brasiliansk vaxning, måste jag vara helt naken?
   Det går absolut lättast att vaxa på en kund som inte har underkläder på men självklart är det viktigt att du som kund känner dig bekväm under ditt besök hos mig så naturligtvis kan du välja att ha trosor på. Ta med dig ett par extra trosor att byta till efter behandlingen (gärna bomull och inte så hårt åtsittande) ifall det kommer lite vax på de trosor du har på dig under behandlingen. 


  • Jag har hår i rumpan, är det vanligt eller är det bara jag?
   - ALLA har hår i rumpan, kvinnor som män, det tar vi bort vid en brasiliansk vaxning. Vi tar ju bort allt annat hår så det vore konstigt att lämna kvar håret där. Det är inget genant med det, alla har det!


  • Hur ofta behöver jag vaxa mig?
   - För ett hållbart resultat rekommenderar jag ett intervall på 4-5 veckor mellan behandlingarna. När man vaxar regelbundet tunnas hårväxten ut och hårståna blir tunnare och släpper lättare från roten, vilket gör behandlingen lättare och mer smärtfri. Man bör därför inte låta det gå allt för lång tid mellan vaxningarna.


  • Jag är gravid, kan jag vaxa mig då?
   Ja du kan vaxa dig under graviditeten


  Vanliga frågor omFransar

  • Kan jag tvätta mina fransar?
   - Ja ABSOLUT, de ska tvättast morgon och kväll med fransschampoo och sedan borstas med en torr fransborste när de torkat för att undvika bakterier och infektioner

  • Hur snabbt efter besöket kan jag tvätta ansiktet?
   - Du bör undvika vatten på fransarna de första 12-24 timmarna efter besöket. Sedan ska de tvättas regelbundet. 


  • Hur ofta behöver jag fylla på mina fransar?
   - Det är väldigt individuellt hur snabbt man tappar sina naturliga fransar och därmed förlängningen. Det viktigaste är att du som kund känner dig nöjd med de fransar du har så du bokar tid med det intervall som passar dig. Vanligast är att man kommer för påfyllning varje 2 till 3 veckor lite beroende på växtcykel och hur tomt man "står ut" innan påfyllningen. 


  • Kan jag tvätta med något annat än fransschampoo?
   - Det KAN du göra men min rekommendation är att använda fransschampoo som är framtaget för att rengöra och vårda fransarna. OM du ska använda något annat på dina fransar så är det viktigt att det inte innhåller några oljor eller sheasmör och så vidare då olja löser upp limmet och du riskerar att tappa fransarna på grund av detta


  • Kan jag använda mascara på mina fransförlängningar?
   - Nej Mascara ska undvikas på fransförlängning då det klumpar ihop fransarna och gör att rengöringen av fransarna blir mycket svårare och kräver ofta produkter som innehåller oljor osv. Även Mascaror kan innehålla oljor! Har man dessutom volymknippen i förlängningen kommer mascaran att klumpa ihop knipporna.


  • Sliter fransförlängning på mina naturliga fransar?
   - Nej, detta är ett vanligt missförstånd men en korrekt applicerad fransförlängning sliter inte på dina naturliga fransar. Det är viktigt att 1 syntetfrans/knippe appliceras på endast 1 naturlig frans och att man ser till att separera ordentligt så att inte flera naturliga fransar sitter ihoplimmade med samma lösfrans/knippe. 


  • Kan jag ha fransförlängning när jag ska åka utomlands för sol och bad?
   Ja det kan du, men undvik solskydd just på fransarna ifall det innehåller oljor osv som kan lösa upp limmet och var noga med rengöring efter sol och bad.


  • Hur går det till vid en påfyllning?
   - Vid en påfyllning plockar man bort gamla fransar som vuxit ut för långt och applicerar nya samt fyller på där nya fransar vuxit ut när man tappat de gamla.


  • Kan jag använda mina vanliga hudvårdsprodukter?
   - Ja det kan du göra men undvik området precis vid ögonen om produkterna innehåller oljor som kan lösa upp limmet. Framförallt ögonkrämer måste användas med försiktighet


  • Gör det ont att göra en fransförlängning?
   - Nej, många kunder känner inget alls när fransarna appliceras och brukar sova igenom besöket som blir en tid för avkoppling i en stressig vardag.


  • Kan jag ta bort mina fransar själv hemma?
   - Jag vill absolut inte rekommendera att man försöker ta bort sina fransar hemma då det kan skada dina naturliga fransar. Gå till en salong som får ta bort det med en remover istället.


  • Mina fransar känns kortare och tunnare än tidigare när jag tagit bort min förlängning?
   - Det är en helt naturlig känsla att man upplever sina naturliga fransar som kortare och tunnare när man tar bort en fransförläning, vilket leder till att många tror att de naturliga fransarna kommit till skada och hämmats i tillväxt av fransförlängningen. Det är inte så konstigt när man tar bort en fransförlängning som består av tjockare och längre fransar än de naturliga fransarna. Lättast är att ta en före bild innan man sätter en fransförlängning och sedan jämföra med en efterbild efter säker borttagning på salong för att avgöra hur fransarna faktiskt mått av förlängningen. 


   • Jag är gravid, kan jag göra fransförlängning då?
    - Jag avstår från att göra fransförlängningar på dig som är gravid åtminstone fram till och med vecka 12. Därefter är det ditt ansvar och ditt val att besluta hur du vill göra då det inte finns någon forskning kring huruvida detta skulle vara skadligt eller ej.

   Frida

   Fransstylist och Vaxterapeut i Malmö.

   Ni hittar mig på salong By Ami.


   Intresserad av utbildning? Jag samarbetar med Lash Gallery. Skicka ett mail till info@beautybyf.com   Kontakta mig


   Address:

   Stora Kvarngatan 32

   211 29 Malmö


   Email:

   info@beautybyf.com   CONNECT

    

   Facebook


   Instagram

   Copyright © All Rights Reserved